NL

 

 

In de voormiddag ging de strijd tussen vijf groepen van 10-14-jarigen; in de namiddag tussen 14- 18-jarigen. De twee finales bleken mede door de 10 seconden countdown in TurningPoint echte nagelbijters. Voor elke school namen 15 leerlingen deel. Door het interactieve whiteboard van SMART Technologies en het stemsysteem van TurningPoint kreeg deze wedstrijd een spannend interactief karakter. Supporters en begeleidende leerkrachten hadden spandoeken en toeters bij om hun favoriete ploeg aan te moedigen. Bij de jongste deelnemers ging Basisschool De W’ijzer uit Diksmuide met de titel aan de haal; bij de oudere quizzers won Sint-Dimpacollege uit Geel voor het tweede jaar op rij.

De voormiddagshow was in de professionele handen van Jelle Cleymans; in de namiddag werd de presentatie op onnavolgbare wijze verzorgd door Marc Reynebeau. In de jury zetelden Hilde Sabbe voor De Persgroep, Annelies Rutten voor Corelio en Kirsten Bertrand voor Concentra. Ben Weyts, kabinetschef van minister van Media Geert Bourgeois, overhandigde de prijzen.

 

Beste krantenlezende school van Vlaanderen: de eindstand:

 Categorie 10-14 jaar Categorie 14-18 jaar
1. Basisschool De W'ijzer, Diksmuide 1. Sint-Dimpnacollege, Geel
2. VBS Trapop, Retie 2. Damiaaninstituut, Aarschot
3. Immaculata Maria Instutituut, Roosdaal 3. Sint Martinusscholen, Herk-De-Stad
4. GVB Schorisse, Maakedal 4. Puis X, Zele
5. Basisschool De Zandkorrel, Hechtel-Eksel 5. Koninklijk Atheneum, Waregem


Meer dan 1,8 miljoen gratis kranten in de klassen en duizenden deelnemers aan de KiK-quiz geven het aan: de krant lééft in de Vlaamse scholen. Het hoge niveau van de deelnemers en het enthousiasme bij de leerlingen en leerkrachten was voor de organisatoren van Kranten in de Klas een prachtig orgelpunt van alweer een geslaagd KiK-schooljaar.

Bekijk het Jam! videoverslag
KiK-quiz Finale in Het_Belang_van_Limburg_20080604_p12_978566938.pdf Lees het verslag in De Morgen (766.08 KB)